Webinar i GPE-së: Si e vlerësojnë makroekonomistët matematikën?

 Prezantohet seria e webinarëve të GPE-së mbi matematiken. Ndiqen falas!

A child identifies numbers in India (c) GPE/Deepa SrikantaiahGPE/Deepa Srikantaiah 

ARSIMTARET ju sugjeron të ndiqni një webinar që organizon Partneriteti Global për arsimin (Global Partnership for Education) që të mësoni se si matematika ndihmon në ekonominë e një vendi dhe rritjen ekonomike, dhe se si kalkulohet kjo vlerë. Webinar-i është një seminar që ndiqet online, nëpërmjet internetit. Lidhuni me këtë webinar nëpërmjet Adobe Connect në date 10 korrik ora 16:00pm me oren e Tiranes, duke klikuar në http://worldbankva.adobeconnect.com/numeracywebinar/ (klikoni “Enter as Guest” option, fusni emrin tuaj te plote ne kutine e tekstit, dhe pastaj klikoni ne butonin “Enter Room”

Ky webinar është pjesë e Community of Practice on Numeracy që organizohet nga Partneriteti Global për Arsimin që është i hapur për mësues, hulumtues, akademikë, dhe të tjerë të interesuar në numeraci. Evenimentet e e planifikuara në të ardhmen e afërt po i listojme me poshte:
4 shtator 2013 – Zhvillimi i kuptimit mbi numrat: eksperienca nga klasat.
2 tetor 2013 – Rishikimi i të dhënave të EGMAs nga perspektiva psikomtrike
6 nendor 2013 – Forcimi i aftësive matematike nëpërmjet lojës: nga eksperienca e Sri Lankes
4 dhjetor 2013 – Modeli i kampit të nxënies në Pratham, Indi – Nje model jo-linear per te eksploruar se si mësojne matematiken fëmijet në Indi.

Nëse keni dëshire të prezantoni vetë ndonjë eksperiencë pozitive, dhe keni njohuri të mira të gjuhës angleze, kontaktoni dsrikantaiah@globalpartnership.org.

No comments:

Post a Comment