Si lexon nje disleksik?

Sam Barclay  eshte disleksik, por ai u ndihmua ne betejen e tij per te nxene e zhvilluar. Ai zhvilloi  menyra per te demonstruar se si lexon e shikon nje disleksik, qe njerezit ta kuptojne betejen e tyre per te lexuar. 
2013-11-05-3.jpg
Me kete qellim ne mendje, Barkley perdori tipografine qe te perkthente eksperiencen e disleksise ne nje menyre te tille qe te ishte edukative.  Rezultati eshte  nje liber "I Wonder What It Feels Like To Be Dyslexic," - Pyes veten sesi ndihet nje disleksik - qe eshte nje udhetim grafik neper sfidat e disleksikeve, por dhe duke pershkruar hapesirat alternative qe iu hapen atyre ne rrugen  tyre.

2013-11-05-01851ab401acfbbeaa374e288c2e6036_large.jpg
Njerezit qe kane veshtiresi ne te lexuar jane shpesh te afte te mendojne ne menyra ne te cilat te tjeret nuk mendojne dot. Duke i inkurajuar personat me veshtiresine te nxene te shkelqejne  - ne menyren qe ata kane nevoje - eshte shume e rendesishme per ata.
2013-11-05-50c83c37e553d9bd972b8181d93572be_large.jpg
2013-11-05-05b100e90d96276424fc0b90b91e965a_large.jpg
2013-11-05-e24dff0e8c354223f1d7822c7802b8ef_large.jpg
2013-11-05-1.jpg
2013-11-05-2.jpg

No comments:

Post a Comment