Artizanati në Shkodër: nevoje per kurse formimi qe te ringrihet si industri, dhe mundesi punesimi per gra e vajza

Shkodra është një nga qytetet shqiptare me tradita të hershme në fushën e punimeve artizanale. Por, gjatë periudhës së tranzicionit, artizanati u la në harresë dhe një pjesë e profesioneve  tradicionale filluan te humbasin. Kohët e fundit, artizanët shkodranë kanë krijuar shoqatën e tyre, në përpjekje per të rigjallëruar traditat në fushën e artizanatit artistik, si një mundësi per rritjen e punësimit dhe ruajtjen e traditës

No comments:

Post a Comment